Orosz milliárdos vette meg az állítólagos Putyin-palotát

Vágólapra másolva!
Szálloda és kereskedelmi központ lesz az a fekete-tengeri villa, amelyet Vlagyimir Putyin kormányfő nevéhez kötnek, bár a politikus környezete tagadja ezt. A több száz millió dolláros ingatlant egy orosz milliárdos vásárolta meg.
Vágólapra másolva!

Egy orosz milliárdos vásárolta meg azt a fekete-tengeri villát, amely állítólag Vlagyimir Putyin számára épül - írta a Kommerszant információi alapján a Ria Novosti.

A 750 ezer négyzetméter területű, itáliai stílusú villáról a Ruleaks.ru kiszivárogtató oldal közölt képeket decemberben - a villáról szóló anyagunkat itt olvashatja. A luxusépülethez tartozik kaszinó, úszómedence, edzőterem és helikopter-leszállóhely is.

A villát Alekszandr Ponomarenko veszi meg, aki elhárította, hogy "Putyin-palotának" nevezzék az épületet azt állítva, hogy ez csak az újságírói fantázia szüleménye. Állítása szerint az épületből hotelt és kereskedelmi komplexumot alakítanak ki. A projekt 350 millió dollárba került és 70-80 százalékban van kész - mondta Ponomarenko.

A lap szerint korábban egy orosz üzletember azt állította, hogy 1 milliárd dollár értékű palotáról van szó, amely építését átszövi a "korrupció, a megvesztegetés és a lopás". Erről értesítette Dmitrij Medvegyev orosz elnököt is, aki azonban nem reagált a levelére.

A Ria Novosti azt írta, hogy a Novaja Gazeta liberális orosz lap cikke után élesedett ki újra a vita a villa körül, mivel az újság közölt egy másolatot arról a szerződésről, amelyen Vlagyimir Kozsin aláírása volt 2005-ből. Kozsint Vlagyimir Putyin nevezte ki az elnöki vagyon kezelőjének. A menedzser tagadta az állításokat, hogy a palota Putyiné lett volna.

Forrás: ruleaks.net
A képre kattintva tekintse meg az épületről készült galériánkat!