Két holttestet találtak a romok alatt a hétfői japán földrengés után

Vágólapra másolva!
A Fukusima prefektúrát hétfő sújtó 7,1-es erősségű japán földrengésnek három halálos áldozata van. A holttestek közül kettőt a romok alatt találtak meg, egy kimenekített áldozat később a kórházban vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Három halálos áldozata van a hétfői japán földrengésnek - írja a brit Telegraph. A tűzoltóság szóvivője azt mondta, két holttestet emeltek ki az egyik ház alól, miközben négy embert mentettek ki éppen egy másik épületből. "Az egyik romok alól kimenekített ember később a kórházban halt meg" - mondta a szóvívő.

A mostani rengés középpontja tíz kilométerre a mélyben volt, 164 kilométerre a japán fővárostól, de Tokióban is érezhető volt. A fukusimai erőműben a munkások épp helyreállítási munkákat végeztek, amikor jött az utórengés. Őket azonnal evakuálták az épületből. Kedden a nukleáris eseményeket rangsoroló (INES) skálán az eddigi ötösről a legmagasabb, hetes fokozatúra emelték a japán fukusimai atomerőműben bekövetkezett katasztrófa minősítését.

Egy héten belül a hétfői volt a második jelentős utórengés Japánban, amelyet napra pontosan egy hónapja, március 11-én rázott meg egy pusztító erejű földrengés, amelyet cunami is követett. A távol-keleti országban akkor 13 116 ember meghalt, és 14 377 eltűnt.