Újra dolgoznak a fukusimai atomerőmű sérült reaktorában

Vágólapra másolva!
Hétfő hajnalban a fukusimai atomerőmű dolgozói megkezdték a hűtőrendszer helyreállítási munkálatait. Az üzemeltető Tepco arra számít, hogy fél éven belül sikerül leállítaniuk a sérült reaktort.
Vágólapra másolva!

Hétfő kora reggel visszatértek a munkások a Fukusimai atomerőmű egyes reaktorának épületébe, először azóta, hogy az a március 11-ei földrengésben, majd az azt követő szökőárban súlyosan megsérült - számol be a Kjodo hírügynökség.

Az atomerőművet üzemeltető Tokyo Electric Power (Tepco) szakemberei az után mentek be az épületbe hétfő hajnalban, miután a mérések igazolták, hogy a dupla bejárat megnyitása után sem emelkedett a levegőben a radioaktivitás.

A múlt héten csütörtökön mentek be először a megsérült fukusimai atomerőmű reaktorblokkjába a japán munkások , amikor egy légtisztító berendezést szereltek fel az épületben, hogy csökkentsék a sugárzó részecskék mennyiségét. A Tepco arra számít, hogy három-hat hónapon belül sikerül 100 fokosra csökkenteni a hűtővíz hőmérsékletét, majd leállítani a reaktort.