Huszonnyolc utórengés rázta meg Spanyolországot

Vágólapra másolva!
A szerda esti 4,5-es, illetve 5,2-es erejű földrengés óta 28 utórengés rázta meg Spanyolországot. A szerdai esti katasztrófában 9-en meghaltak, több mint 20 ezer ház megsérült, magyar sérültje nincs a rengésnek. Lorca város szinte teljes lakossága az utcán aludt az éjjel.
Vágólapra másolva!

A csütörtök kora délutáni adatok szerint kilenc halottja van a szerda esti spanyolországi földrengésnek, legalább húszezer épület megsérült, a hivatalos adatok szerint 1950 óta nem volt ekkora földrengés Spanyolországban - írja a BBC brit közszolgálati médium.

Egy 4,5-es, illetve egy 5,2-es erejű földrengés rázta meg Délkelet-Spanyolországot szerdán kora este, az azóta eltelt 14 órában 28 közepes erősségű földrengés volt a térségben az El Pais spanyol napilap szerint.

A legsúlyosabb károk a Murcia tartománybeli Lorca városában keletkeztek. A település vezetői szerint legalább 130-an megsérültek, többen közülük súlyos állapotban vannak. A város lakosságának nagy része az éjszakát a szabadban töltötte, az autóikban és a köztereken húzták meg magukat, de többen sátoroztak a játszótereken is.

Az [origo] megkereste a Külügyminisztérium sajtóosztályát, ahol közöltek, hogy a földrengésnek nincs magyar áldozata, és magyar sérültről sem tudnak. A spanyol konzulátust eddig nem kereste fel egy magyar állampolgár sem a földrengés miatt.