Megette huszonötezredik burgerét a Big Mac-függő amerikai börtönőr

Vágólapra másolva!
Don Gorske, a Super Size Me című film egyik szereplője normális testalkatú és igazoltan egészséges annak ellenére, hogy naponta két Big Macet eszik. A burgerfanatikus amerikai férfi kedden ünnepélyes keretek között elfogyasztotta élete huszonötezredik Big Macjét.
Vágólapra másolva!
Guardian

"Most már mindig Big Macet fogok enni" - mondta az ötvenhét éves férfi. "Nem akarok változtatni, még mindig ez a kedvenc ételem. Semmi nem változott az elmúlt 39 évben, mindennap ugyanúgy várom, hogy Big Macet egyek" - mondta Gorske. Mielőtt megette huszonötezredik burgerét, több tucatnyian nézték meg kartonpapír-gyűjteményét, amelyet a Big Macek csomagolásából szedett össze.

Gorskén, aki 2004-ben a filmvásznon is feltűnt a Super Size Me című, a gyorséttermekről szóló dokumentarista filmben, semmi nyoma nincs annak, hogy gyorskaján él. Átlagos alkatú, rendszeresen jár sétálni és edzeni, jó fizikumát állítása szerint a hiperaktivitásának köszönheti. Egy Bic Mac egyébként 540 kalóriát tartalmaz. Gorske elmondta, hogy nemrég volt egy orvosi vizsgálaton, és az eredmény szerint teljesen egészséges, és a koleszterinszintje is alacsony.

Gorske Big Mac iránti vonzalma még 1972 májusában kezdődött, amikor azzal ünnepelte autóvásárlását, hogy vett magának három szendvicset. Teljesen rákapott, és aznap még kétszer ment vissza a McDonald's-ba, és még kilenc burgert megevett.

A nyugdíjas börtönőr azóta hétfőnként hat, keddenként nyolc Big Macet vesz, lefagyasztja őket, és akkor eszi, amikor csak megkívánja, nem rohangál állandóan az étterembe. '72 óta eddig összesen nyolc olyan nap volt, amikor nem evett Big Macet, de átlagosan kettőt eszik naponta. Férje mániájának felesége is örül, hiszen nem kell annyit főznie.