Egy munkás meghalt, tizenketten megsérültek a kártyavárként leomló holland stadionban

Vágólapra másolva!
A holland közszolgálati tévé szerint öten, más sajtójelentések szerint viszont tizenketten sérültek meg csütörtökön a hollandiai Enschedében, amikor leomlott egy futballstadion tetőszerkezete. Szemtanúk szerint a fémszerkezet úgy omlott le, mint egy kártyavár. A BBC úgy tudja egy ember meghalt, több tucatnyian pedig megsérültek a balesetben. A sérültek feltehetően a stadion bővítésén dolgozó munkások.
Vágólapra másolva!

Leomlott egy felújítás alatt álló futballstadion tetőzetének egyik része csütörtökön a kelet-hollandiai Enschede városában, a balesetben a holland közszolgálati televízió (NOS) szerint öten, más sajtójelentések szerint 12-en sérültek meg. Feltehetően a stadion bővítésén dolgozó munkásokról van szó - közölte a tévé. "Megerősíthetem, hogy dél tájban omlás történt az FC Twente labdarúgócsapatának stadionjában" - közölte a rendőrség egyik szóvivője a francia hírügynökséggel. "Az egyik lelátó teteje omlott le" - tette hozzá. A rendőrségi szóvivő nem tudta megmondani a sérültek számát, de elmondta, hogy a baleset valószínűleg az építkezés miatt következett be, és a kérdéses időpontban nem volt mérkőzés a pályán.

A balesetben egy ember meghalt, tíz embert kórházba vittek, hármat pedig a helyszínen láttak el - mondta Enschede polgármestere a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala szerint. A polgármester elmondta, hogy a mentőcsapatok kutyákkal járják körbe a romokat, hogy kiderítsék, van-e még valaki alattuk.

Az ANP holland sajtóügynökség szerint szemtanúk munkásokat láttak távozni a helyszínről, amikor az egyik lelátó fém tetőszerkezete "kártyavár módjára" leomlott. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók és a mentők, hogy kimentsék a romok alatt rekedteket.

Az FC Twente stadionjában márciusban láttak hozzá a bővítési munkálatokhoz, azzal a céllal, hogy 24 ezerről 30 ezer főre növeljék a létesítmény befogadóképességét, új szektorokat emelve a már meglévők fölé.