Most Párizsban vizsgálódnak nemi erőszak kísérletének vádja miatt Strauss-Kahn ellen

Vágólapra másolva!
A francia ügyészség előzetes eljárást indított Párizsban Dominique Strauss-Kahn ügyében, aki ellen nemi erőszak kísérlete miatt Tristane Banon francia írónő feljelentést tett. A 32 éves írónő azt állítja, hogy Strauss-Kahn 2003-ban egy interjú során meg akarta őt erőszakolni.
Vágólapra másolva!

Előzetes eljárást indított pénteken a párizsi ügyészség Dominique Strauss-Kahn ügyében, aki ellen nemi erőszak kísérlete miatt Tristane Banon francia írónő feljelentést tett - írja igazságügyi forrásokra hivatkozva a BBC brit közszolgálati médium.

A 32 éves nő azt állítja, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója 2003-ban meg akarta őt erőszakolni. A regényírónő 2007-ben egy televíziós műsorban már elmesélte, hogy a szocialista politikus, akitől interjút kért egy készülő könyvéhez, egy szinte teljesen üres lakásban adott neki randevút.

Onnan pedig a nő saját elmondása szerint csak dulakodás árán tudott elszabadulni, miután a férfi "kikapcsolta a melltartóját és megpróbálta kinyitni a farmerját".

Strauss-Kahn ügyvédjei jelezték, hogy a volt IMF-vezér szerint a történet "kitalált", és ezért rágalmazás miatt panaszt tesznek Banon ellen.

Az ügyészségi vizsgálat azonban valószínűleg nem fog formális vádemeléshez vezetni - írja a BBC.