Emberölésért és fegyvertartásért ítéltek el egy tizennégy éves amerikai fiút Mexikóban

Vágólapra másolva!
Elkábították és megfenyegették - ezzel védekezett az a tizennégy éves amerikai fiú, akit emberölésért és emberrablásért kedden három év börtönre ítéltek Mexikóban. A fiú bevallotta: részt vett négy ember megölésében.
Vágólapra másolva!

Emberölésért, emberrablásért, kábítószer és fegyverek tiltott birtoklásáért három év börtönre ítélt kedden a mexikói bíróság egy tizennégy éves amerikai állampolgárságú fiút - írja a brit Guardian online kiadása. Edgar Jimenez Lugo, ismertebb nevén: El Ponchis, azaz a Köpeny, a neves drogbáró, Hector Beltrán Leyva drogkartellének dolgozott. A kamasz a Mexikó középső részén fekvő Morelos államban a korosztályához tartozóknak adható legsúlyosabb büntetést kapta.

Lugo nyugodtan mesélte a szövetségi ügyészeknek, hogy részt vett négy ember megölésében, ám azzal védekezett, hogy el volt kábítva és előtte meg is fenyegették. A lefejezett holttesteket a turista központként is ismert Cuernavacában, egy hídról lelógatva találták meg.

A fiú a kaliforniai San Diegóban született. Lánytestvérével együtt még decemberben tartóztatták le, miközben az amerikai-mexikói határon fekvő Tijuanába próbáltak repülőn eljutni. Azt tervezték, hogy a határon átszökve találkoznak újra San Diegóban élő, szinténmexikói származású édesanyjukkal. A fiú letartóztatása óta egy fiatalkorúaknak fenntartott nevelőintézetben élt, és az ítélet után is oda szállítják majd vissza.