Cápa ölt meg egy szörföst Dél-Afrikában

Vágólapra másolva!
Rövid időn belül harmadszor ölt embert cápa. Korábban a Seychelle-szigeteken vesztette így életét két turista, most Dél-Afrikában támadott cápa egy 49 éves szörfösre.
Vágólapra másolva!

Szörföstársai húzták ki a vízből azt a férfit, akit a Keurbooms folyó torkolatához közel cápa támadt meg Dél-Afrikában - közölte a tengeri mentők helyi szóvivője. A kiérkező mentősök harapásnyomat találtak a férfi combján és ágyékán, állítólag nagyon sok vért vesztett, mire kimentették a vízből. Kritikus állapotban szállították kórházba, ahol az orvosok már nem tudták megmenteni az éltetét - számol be az esetről a brit Telegraph.

Még nem tudni, hogy milyen fajtájú cápa támadt a 49 éves férfira. A Wavescape szörfös internetes oldal szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy úgy nézett ki, mint egy még nem teljesen kifejlett nagy fehér cápa. A helyi újság arról ír, hogy az állat körülbelül két méter hosszú volt. A nagy fehér cápa gyakran felbukkan ezen a területen.

Alig egy hete a parton napozó feleség szeme láttára marcangolta szét egy cápa a férjet a Seychelle-szigeteken. Ugyanott nem sokkal korábban egy francia turistát ölt meg cápa.