Kirúgták az Obama nevére bemutató orosz tévébemondót

Vágólapra másolva!
Felmondott a REN orosz magántévé annak a hírolvasónak, aki Barack Obama amerikai elnök nevére élő adásban felemelte a középső ujját. A tévé az után döntött a műsorvezető kirúgása mellett, hogy a félreérthető felvétel bejárta az egész világot, de továbbra is állítja, hogy a sértő gesztus nem Obamának szólt.
Vágólapra másolva!

Kirúgta a REN TV orosz tévétársaság azt a népszerű televíziós bemondónőt, aki élő adásban középső ujjával bemutatott a kamerának, miközben Barack Obama nevét olvasta fel egy hírben - írja a Telegraph. A brit lap szerint a Tatyjana Limanovát foglalkoztató televízió vezetői csütörtökön bejelentették, hogy a bemondó viselkedése "elfogadhatatlan" és "szakmaiatlan" volt, ezért a menesztése mellett döntöttek.

A bemondóról készült videofelvétel november 14-én készült, és napok alatt bejárta a világhálót, korábban az [origo] is beszámolt róla. A felvételen jól látszik, hogy a hírolvasó rezzenéstelen arccal emeli fel bal kezét, és középső ujjával bemutat a kamerának, anélkül, hogy a szövegét csak egy pillanatra is megszakítaná. A tévé korábban azzal magyarázta az esetet, hogy Limanova az őt heccelő technikusoknak mutatott be, mert azt hitte, hogy már nem őt mutatja a kamera, és csak a hangja hallatszik a futó videóbejátszás alatt.

A tévé vezetői csütörtökön is jelezték, hogy a bemutatásnak semmi köze nem volt az épp akkor szóba kerülő Obama elnökhöz. "A News 24 program november 14-ei adásában a műsorvezető elfogathatatlan gesztust tett, amely egy sértő kifejezés szinonimája" - írták, hozzátéve: "A gesztus nem kötődött a hírhez, amelyet Limanova az adott pillanatban felolvasott."

A Telegraph szerint a REN TV közel 120 millió emberhez jut el. A magántársaság vezetői a lap szerint Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökhöz közel álló emberek.