Az ideális borítékbontást kutatták egy brit hivatalban

Vágólapra másolva!
A postai borítékok felbontásának optimális módját tanulmányozták hónapokig egy brit földhivatal dolgozói összesen ötezer fontért (1,7 millió forintért). A dolgozók végül nem találtak a hagyományosnál jobb módszert, a szakszervezet pénz- és időpocsékolásnak tartotta a "kutatást".
Vágólapra másolva!

Négy hónapon át vizsgálták egy brit földhivatal dolgozói, hogyan lehet legjobban felbontani a borítékokat, és a legkülönfélébb borítéknyitó eszközöket tesztelték - írja a Daily Telegraph nevű brit lap. A kísérletezésre és vizsgálódásra ötezer fontos (1,7 millió forint) költségkeretet biztosított a Coventryben lévő iroda, amely naponta átlagosan 1300 levelet kap.

A dolgozók tavaly áprilisban kezdték a tanulmányozást, és a Daily Telegraph-hoz kiszivárgott dokumentumok szerint olyan munkamódszertani kérdésekre is keresgélték a választ, hogy csapatmunkában jobb-e bontani borítékot, vagy egyéniben. A talányok megfelelő megfelelését részben tapasztalatcserére alapozták: más földhivatalokkal is kapcsolatba léptek a borítéknyitás miatt.

A vizsgálódás azzal az eredménnyel zárult, hogy nincs jobb módszer a tanulmányozás előtt alkalmazottnál, ha pedig a postabontást nem győzik a dolgozók, új embereket kell felvenni a feladatra. Ezt kérte korábban az illetékes szakszervezet is, amely elítélte a borítéknyitás miatti idő- és pénzpocsékolást.