A háztetőről lövöldözött emberekre egy finn fiatal

Vágólapra másolva!
Találomra lőtt rá emberekre egy fiatal fiú egy háztetőről Finnországban.Egy 18 éves lány és egy ugyanilyen korú fiú életét vesztette, többen megsérültek. Rálőtt a kiérkező rendőrökre is, majd elmenekült, de öt órával később a város határán kívül elfogták.Tettét terepruhába öltözve követte el, büntetlen előéletű, és valószínűleg nincsenek tettestársai.
Vágólapra másolva!

Egy embert megölt, másik nyolcat pedig megsebesített egy 18 éves lőfegyveres támadó szombat hajnalban egy finnországi kisvárosban - írja a brit BBC.

Az ámokfutás a Helsinkitől 50 kilométerre északra lévő Hyvinkaa városban történt. A tettes egy háztetőről lőtt egy étterem előtt álldogáló áldozataira, akiket feltehetőleg találomra választott ki. Amikor a riasztott rendőrök megérkeztek a helyszínre, a fiatal egy rendőrre is leadott lövést, majd megpróbált elmenekülni, de elfogták. Nem tanúsított ellenállást - közölték tisztségviselők az AP szerint. A halálos áldozat egy 18 éves nő. Két sebesült állapota válságos, az egyikük rendőr.

Forrás: AFP/Jussi Nukari
Egy rendőr tartja a kezében a lövöldözéshez használt puskát

"A férfinál két fegyvert találtunk, az egyik egy vadászpuska" - mondta Markku Tuominen rendőr-főfelügyelő, hozzátéve: egyelőre nem tudja a rendőrség, hogy a lövöldözőnek, aki helybeli lakos, mi volt az indítéka.

A fiatal terepruhába öltözve követte el tettét. Büntetlen előéletű, és valószínűleg nincsenek tettestársai. Fegyverviselési engedélye nincs - tették hozzá tisztségviselők. A helyi média tudni véli, hogy több áldozat tagja egy baseballcsapatnak, amely győzött pénteki mérkőzésén. A csapattagok egyike volt a meghalt 18 éves férfi.

Az 5,4 millió lakosú, nagy vadászhagyományt magáénak tudó Finnországban, ahol 650 ezer ember birtokol legálisan lőfegyvert, nem ritkán fordulnak elő hasonló bűncselekmények. Az utóbbi években történt két iskolai ámokfutás is, amelyek után a hatóságok megszigorították az iskolák biztonsági intézkedéseit.