Meg akarta támadni Obama irodáját három aktivista az ügyészség szerint

Vágólapra másolva!
Letartóztattak három NATO-ellenes aktivistát Chicagóban. Az ügyészség azzal vádolja őket, hogy Molotov-koktéllal meg akarták támadni Barack Obama helyi kampányirodáját és más célpontokat is. A vádlottak ismerősei szerint azonban csak sört akartak csinálni.
Vágólapra másolva!

Chicagóban letartóztattak három NATO-ellenes aktivistát, aki a vád szerint azt tervezte, hogy megtámadja Barack Obama elnök chicagói kampányközpontját, valamint a város polgármesterének otthonát és más célpontokat, köztük rendőrőrsöket - közölte szombaton az ügyészség.

A triót hat másik emberrel együtt szerda éjjel vették őrizetbe, amikor a Chicagóban tartandó NATO-csúcsértekezlet biztosítására készülő rendőrség házkutatást tartott a város déli részén található egyik házban, és ott Molotov-koktél gyártására alkalmas eszközöket találtak.

Ez utóbbi hatot pénteken szabadon engedték. A szóban forgó hármat, a 20 éves Brian Churchöt, a 24 éves Vincent Betterlyt és az ugyancsak 24 éves Jared Chase-t terrorcselekmény elősegítésével, arra való összeesküvéssel és robbanóanyagok birtoklásával vádolják. A bíró mindannyiuk esetében másfél millió dolláros óvadékot szabott meg.

A három férfi ügyvédei szerint a Molotov-koktélokat beépített rendőrök helyezték el a lakásban, hogy gyanúba keverjék védenceiket. A letartóztatottak ismerősei viszont az állítják róluk, hogy a lefoglalt eszközökkel sört, nem pedig gyújtóbombát akartak házilag előállítani.

A chicagói és a szövetségi rendvédelmi szervek rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készülnek a NATO vasárnap kezdődő csúcstalálkozójára, amelyen mintegy hatvan ország - közülük körülbelül ötven a legfelsőbb szinten - és több nemzetközi szervezet képviselteti majd magát.