Bombát találtak egy ungvári bíróságon

Vágólapra másolva!
Házilag készített, távirányítással felrobbantható bombát hatástalanítottak a tűzszerészek csütörtökön Ungváron, a kárpátaljai körzeti adminisztratív bíróság épületénél.
Vágólapra másolva!

A robbanószerkezetet még szerdán délután találta meg a bíróság egyik takarítója az intézmény parkolójában, de nem ismerte fel, ezért a szeméttel együtt a talicskájára dobta. A gyanús szerkezetre csütörtök délben figyeltek fel a bíróság munkatársai, amikor a takarító az épülethez tolta a kocsiját, ők értesítették a rendőrséget - közölte ungvári sajtótájékoztatóján Vaszil Ruszin, a Kárpátalja megyei rendőrség parancsnoka.

A 200 gramm trotilnak megfelelő robbanóanyagot tartalmazó, házilag előállított szerkezet távirányítással működő detonátorral volt ellátva. A rendőrség tűzszerészei hatástalanították. Az ukrán biztonsági szolgálat, az SZBU terrorkísérlet címén indított nyomozást.

A jelentős számú magyar kisebbség által is lakott Kárpátalján utoljára 1994-ben követtek el robbantásos merényletet. Akkor a megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni részlegét irányító Vaszil Balegának az autóját robbantották fel. A nyomozó röviddel a merénylet után belehalt sérüléseibe.