Rendőrt gázolhatott halálra Ferrarijával a Red Bull-örökös

Vágólapra másolva!
Ferrarival száguldozva ütött el és ölt meg egy bangkoki rendőrt a Red Bull feltalálójának unokája a helyi rendőrség szerint. A dúsgazdag örököst őrizetbe vették, akár 10 évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint elgázolt, majd cserbenhagyott egy rendőrt a Red Bull-birodalom alapítójának unokája Bangkokban - írja a BBC. A Red Bull-örökös valószínűleg egy Ferrari sportkocsival száguldva csapta el a motoros rendőrt, aki lesodródott az útról, nyakát törte, és belehalt sérüléseibe. A 27 éves gyanúsított a baleset után a rendőrség szerint egyszerűen továbbhajtott sportkocsijával.

A thaiföldi rendőrségen az után lett hatalmas botrány az ügyből, hogy kiderült: egy alacsonyabb rangú rendőrtisztviselő megpróbálta eltussolni a balesetet. A gázolás kivizsgálását ezért a bangkoki rendőrfőkapitány vette kezébe, és közölte, hogy nem hagyja annyiban a dolgot. "Egy rendőr meghalt. Nem érdekel, milyen nagy a hatalmuk. Ha nem sikerül elkapnom a valódi elkövetőt, inkább lemondok" - fenyegetőzött a rendőrfőnök a BBC szerint.

A rendőrök egy üzemanyagnyomot követve jutottak el a baleset helyszínétől a Red Bull-alapító unokájának birtokára, ahol találtak egy csúnyán összetört szürke Ferrarit. A sportkocsi lökhárítója elgörbült, motorháztetője behorpadt, első szélvédője betört. A felfedezés után a rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat, a 27 éves unokát, Vorayuth Yoovidhayát.

A fiatalember nagyapja, a Red Bull energiaitalt feltaláló Chaleo Yoovidhaya az idén halt meg, örököseire hagyva a mintegy 5,4 milliárd dollár értékű Red Bull-birodalmat. Ha unokáját bűnösnek találják, akár 10 év börtönre is ítélhetik a thaiföldi törvények szerint.