Rejtélyes gép miatt zárták le az izraeli légteret

Vágólapra másolva!
Hamis volt a riasztás, de a légierőt riadókészültségbe helyezték. Közben Izrael lebombázott egy palesztin alagutat a Gázai övezetben.
Vágólapra másolva!

Néhány percre leállt a polgári légi forgalom szerda reggel Izraelben egy hamis riasztás miatt, amely szerint egy azonosítatlan gép behatolt az izraeli légtérbe - közölte a katonai rádió. A légierőt riadókészültségbe helyezték, hogy szükség esetén be tudjon avatkozni. A légtér lezárása "kivételes intézkedés, amely mutatja a feszültséget azóta, hogy szombaton ismeretlen eredetű, pilóta nélküli repülőgép bejutott az izraeli légtérbe" - tette hozzá a rádió.

A drónt szombaton lelőtték, de ez csak második kísérletre sikerült egy F-16-os vadászgéppel. A pilóta nélküli repülőgép fél órán át szállt izraeli terület fölött. Lelövése után felrobbant, de robbanószer nem volt rajta.

Közben szerdára virradó éjjel újabb támadást hajtott végre az izraeli légierő a Gázai övezet ellen, ezúttal egy terroristák által használt alagutat vett célba a palesztin terület északi részén. Az izraeli hadsereg közleménye szerint az akciónak nincs áldozata.

Kedden a Hamász iszlamista szervezet ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből összesen hat saját készítésű rakétát lőttek ki Izrael területére. Az okozott károkról és esetleges áldozatokról nem adtak tájékoztatást.