Pánikol Svájc a hóhelyzet miatt

Vágólapra másolva!
Az ország szinte minden pontján útlezárások és balesetek nehezítik a közlekedést. Genfben katasztrofális a helyzet.
Vágólapra másolva!

Vasárnapra virradóra tíz centiméter hó hullott Svájcra. A svájci autóklub óvatosságra intette a vezetőket, mert több helyről is tükörjégről, havas utakról és hótorlaszokról érkezett jelentés.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint csak Bern kantonban közel hatvan közlekedési baleset történt az utóbbi huszonnégy órában. A karambolok nagy számát azzal magyarázták, hogy sok járműre még nem szerelték fel a téli gumiabroncsokat, ráadásul az erős szél miatt helyenként az úttestre borultak fák.

Fribourg kantonban nyolc autó ütközött össze egy autópályán, az érintett szakaszt lezárták. Zürich kantonban tucatnyi autóbaleset történt, míg Schwyz kantonban hatalmas dugó alakult ki egy hegyi úton, mert a téli gumik nélkül közlekedő autók a havas úton megállásra kényszerültek.

Helyenként a vasúti közlekedésben is fennakadások voltak. Leállították a vonatokat az ország egyik legrégebbi vonalán, a Montreux-t Gstaad városon keresztül Zweisimmennel összekötő szakaszon.

Genfben több száz lakos esett pánikba és hívta a tűzoltókat, miután száz kilométer per órás sebességű széllökésekkel érkezett meg a vihar a városba.