Vágólapra másolva!
Audienciára hívta a cirkuszvilág képviselőit a pápa szombatra. Ott lesz a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. és a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója is.
Vágólapra másolva!

Audiencián fogadja a cirkuszvilág képviselőit XVI. Benedek pápa a hit éve alkalmából december elsején a Vatikánban, a meghívottak között jelen lesz a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (Maciva) és a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója is.

A szombati pápai audienciára az utazó műsorokkal foglalkozó előadóművészek kaptak meghívást - tájékoztatta Kriza Zsigmond, a Maciva ügyvezető igazgatója az MTI-t. A pápa a cirkuszvilág legelismertebb intézményvezetőivel, karneválokkal foglalkozó szakembereivel és művészeivel találkozik a látogatáson, amelyre a magyar cirkuszművészet képviselőjeként Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója és Kriza Zsigmond kapott meghívást.

Szombaton reggel az audienciát megelőzően olasz cirkuszi mutatványosok, komédiások, utcazenészek részvételével színes parádé vonul majd végig Róma utcáin. Korábban még nem volt példa arra, hogy a Maciva vagy a Fővárosi Nagycirkusz igazgatóját a pápa fogadta volna, eddig egyetlen alkalommal, 1979-ben léptek fel magyar artisták - Eötvös József és családja - a pápa előtt.