Salvador Dalí hamis bajuszszőrt adott el Yoko Onónak

Vágólapra másolva!
A világhírű katalán festő, Salvador Dalí egyik átverését leplezte most le egykori múzsája és szerelme, Amanda Lear. Az énekesnő elárulta, hogy Dalí egyszer a saját bajuszából származó szőrzet helyett száraz füvet adott el tízezer dollárért Yoko Onónak, John Lennon özvegyének. Dalí ugyanis azt hitte, hogy Yoko Ono boszorkány.
Vágólapra másolva!

"Dalí szerette átverni az embereket" - mondta a VSD francia magazinnak a világhírű katalán festőről manda Lear színésznő-énekesnő, aki valaha Dalí múzsája és kedvese volt.

Az énekesnő egy konkrét átverést is elárult: "egyszer a bajusza egyik szálát adta el Yoko Onónak. Illetve majdnem. Azt gondolta róla, hogy boszorkány, és attól félt, hogy megbabonázza. Elküldött, hogy szedjek száraz füvet, és azt tette egy csinos dobozba" - mesélte Amanda Lear, aki abból az alkalomból beszélgetett a magazin újságírójával, hogy a párizsi George Pompidou Központ most emlékezik meg nagyszabású retrospektív kiállítással a festőről.

Dalí "sosem tudott ellenállni annak, ha nagy összegű csekket dugtak az orra alá" - tette hozzá. "Dalí a művészeti tanárom, az apám, a kedvesem volt" - emlékezett vissza Amanda Lear, aki 1965-ben, 18 éves korában találkozott az akkor 61 éves festővel.