Megkorbácsolt rabszolgákról szóló példákkal tanították a matekot Atlantában

Vágólapra másolva!
A társadalmi ismereteket próbálták összekapcsolni a matekkal - állítják azok az amerikai tanárok, akik többek között rabszolgákra mért korbácsütésekről szóló példákkal tanították a számtant a harmadikos gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

Kilenc atlantai tanár elbocsátását követeli a NAACP nevű, színes bőrűek támogatását céljául kitűző szervezet, miután a pedagógusok rabszolgás példákkal próbálták megértetni a matekot harmadik osztályos tanulókkal - jelentette az AP hírügynökség. A tanárok állításuk szerint a példákkal megpróbálták összekapcsolni a matematikát és a társadalmi ismereteket.

A következő feladatokat adták a gyerekeknek: "Egy fán 56 narancs van. Ha 8 rabszolga mindegyike ugyanannyit szüretel le, akkor hány narancsot szednek fejenként?", "Ha Frederick 2 korbácsütést kap naponta, akkor hányat kap 1 hét alatt?"

Az iskola szóvivője közölte, hogy a szülők panaszai nyomán a kerület az érintett iskola igazgatójával dolgozik a probléma megoldásán, és biztosítani akarják, hogy ilyesmi többé ne forduljon elő.