Börtönbe megy a gyülekezet pénzét elkaszinózó Las Vegas-i pap

Vágólapra másolva!
A plébános a vád szerint 650 ezer dollárt játszott el a gyülekezet pénzéből, de ügyvédei azzal védekeztek, hogy már több mint 13 ezer dollárt visszafizetett a plébániájának.
Vágólapra másolva!

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy Las Vegas-i katolikus papot, mert egyházi pénzekből kaszinózott - számolt be a pénteki ítéletről internetes oldalán a BBC. Kevin McAuliffe a vád szerint 650 ezer dollárt vett el a gyülekezettől, hogy hobbijára, a szerencsejátékra fordítsa.

Az eljárás során az ügyészek azzal érveltek, hogy McAuliffe el tudta fedni tevékenységét, mivel ő írta alá a Las Vegas-i egyházmegye és a San Franciscó-i érsekség pénzügyi kimutatásait. Ügyvédei azzal védekeztek, hogy a pap május óta már több mint 13 ezer dollárt visszafizetett a plébániájának.

A papot októberben közokirat-hamisítás vádjában is bűnösnek találták, akkor elküldték a plébániától, és megfosztották hivatalától is. Támogatói zokogni kezdtek a tárgyalóteremben, amikor a bíró közölte, hogy a pap visszaélt a tisztségével.

Az AP hírügynökség jelentése szerint McAuliffe megbánta, amit tett, és azt mondta, hogy bűntudata van, és szégyelli magát. A pap egyébként akár hatvanévnyi börtönt is kaphatott volna.