Fegyveresek támadtak meg egy szállodát a Vörös-tengernél

Vágólapra másolva!
Beduin fegyveresek 600 ezer dollárt követelnek egy Sínai-félszigeten fekvő szállodában túszul ejtett biztonsági őrök elengedéséért. Turisták nem voltak az épületben a támadás idején.
Vágólapra másolva!

Beduinok lerohantak egy üdülőhelyet a Sínai-félszigeten, így próbálták meg visszaszerezni a földjeiket. Egyiptomi sajtóbeszámolók szerint többtucatnyi fegyveres rohanta meg a Vörös-tenger partján lévő, két kilométernyi saját tengerparttal rendelkező Aqua-Sun szállodát, és több mint 600 ezer dollárt követelt cserébe azért, hogy békésen elhagyja a hotelt.

A támadás idején turisták nem tartózkodtak az épületben. A beduinok ugyanakkor több egyiptomi biztonsági őrt túszul ejtettek.

Az egyiptomi kormány a kilencvenes években indította el turisztikai fejlesztési programját a Sínai-félszigeten, amelynek eredményeként hatalmas, korábban a beduinok tulajdonában lévő területeket adtak el magánbefektetőknek. A helyiek viszont azt állítják, hogy elcsalták tőlük a tulajdonukat.

Az egyiptomi kormánynak az elmúlt időszakban több közösség követelésével kellett szembesülnie a forradalom sikere óta. Több csoport, beleértve néhány beduin törzset, úgy véli, hogy a politikai bizonytalanság lehetőséget ad arra, hogy érvényt szerezzen a követeléseinek.

Január elején a Földközi-tenger partján fekvő Dabaa város lakói törtek be egy épülő atomerőmű területére, és több épületet felrobbantottak. A múlt héten kiderült, hogy néhányan radioaktív anyagot loptak el a területről, miután összecsaptak a biztonsági erőkkel.