Legalább 36-an haltak meg a bangladesi kompbalesetben

Vágólapra másolva!
Többtucatnyi embert továbbra is keresnek, miután hétfőn egy komp összeütközött egy hajóval a bangladesi Megna folyón, és a komp felborult. Legalább 36-an meghaltak.
Vágólapra másolva!

Eddig bizonyíthatóan 36-an vesztek oda a keddi bangladesi kompkatasztrófában, többtucatnyi embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván - közölték szerdán a helyi hatóságok.

A komp mintegy 200 emberrel a fedélzetén süllyedt el a Megna folyó közepén. A kétszintes vízi jármű egy másik hajóval ütközött úti céljától, a fővárostól, Dakkától 32 kilométerre délre. Mivel az utasok többsége éppen aludt, a túlélők beszámolója szerint az ütközés után hatalmas káosz alakult ki.

A fedélzeten tartózkodók számát nehéz megbecsülni, mivel a hajók üzemeltetői ritkán vezetnek utaslistát. A rendőrfőnök szerint körülbelül kétszázan utazhattak a kompon, míg egy túlélő úgy vélte, legalább háromszázan voltak rajta. A komp 21 méteres mélységű folyószakaszon süllyedt el, és szakértők szerint a kiemelése után lehet majd többet tudni a rajta utazók sorsáról. A 160 millió lakosú Bangladesben a rossz hajók, a laza szabályozás és a vízi járművek túlzsúfoltsága miatt gyakoriak az ehhez hasonló kompbalesetek.