Kifogy a pénzből a WikiLeaks

Vágólapra másolva!
Egymillió fontra van szüksége a WikiLeaksnek, hogy folytatni tudja a munkáját a szervezet szerint. A diplomáciai leveleket kiszivárogtató portál vagyona százezer font alá csökkent, az alapító Julian Assange pedig lassan egy hónapja Ecuador londoni követségén van.
Vágólapra másolva!

Súlyosan megcsappantak a WikiLeaks forrásai - közölte a diplomáciai leveleket kiszivárogtató oldal szerdán. A Wall Street Journal internetes kiadása szerint a WikiLeaks úgy véli, hogy anyagi gondjaihoz a Visa és a MasterCard is hozzájárult, miután a két cég nem teszi lehetővé ügyfelei számára, hogy támogatásokat folyósítsanak a WikiLeaksnek.

A WikiLeaks vagyona 2010 december óta 800 ezer angol fontról idén júliusra 100 ezer angol font alá csökkent. A portál szerint, amennyiben nem érkezik hamarosan egy komoly összeg a számlájukra, akkor néhány hónapon belül elfogy a pénzük.

A WikiLeaks az év első hat hónapjában 246 ezer fontot költött, miközben mindössze 33 ezer font bevétele volt. A szervezet hat hónap alatt 20 ezer fontot költött az infrastruktúra fejlesztésére, 150 ezer fontot kampányokra és kommunikációra, valamint 97 ezer fontot logisztikára, 18 ezer fontot jogi tanácsokra és 6 ezer fontot adminisztrációra.

A WikiLeaks szerint legalább egymillió angol fontra van szükségük ahhoz, hogy folytassák a munkát. A honlap alapítója, Julian Assange az elmúlt egy hónapot Ecuador londoni követségén töltötte, ahol várja, hogy Ecuador döntsön menekültkérelméről.