Mindhárom Szíriában elrabolt magyar rendőr volt

Vágólapra másolva!
Mindhárom Szíriában hétfőn elrabolt magyar rendőr volt a Terrorelhárítási Központ szerint. A három 40 év körüli férfit azonosították, de egyelőre nem tudni, hogy elrablásuknak van-e köze az áprilisban elrabolt magyarokhoz.
Vágólapra másolva!

Damaszkuszban rabolták el a három magyart Szíriában - közölte a Terrorelhárítási Központ főigazgatója szerdán. Hajdu János közleménye szerint a három férfit Damaszkusz külvárosában állították meg fegyveresek, majd három szír állampolgárral együtt kényszerítették őket arra, hogy tartsanak velük.

A három középkorú, 40 év körüli magyar férfit a Terrorelhárítási Központ azonosította. Kiderült, hogy mindhárman rendőrök voltak korábban; a rendőrség különböző szakmai területein teljesítettek szolgálatot. Aktív rendőrként egyikőjük foglalkozott kutyakiképzéssel. Mindhárman évekkel ezelőtt leszereltek, a rendelkezésre álló adatok alapján 2005-ben, 2007-ben és 2008-ban hagyták el a szervezetet.

A Terrorelhárítási Központ jelenleg két, egymással párhuzamosan futó, szíriai emberrablási ügyben végez felderítést. A válságstáb munkája, a külföldi partnerszervekkel való kapcsolattartás és a Külügyminisztériummal történő együttműködés folyamatosan zajlik. A beérkező információk elemzése, értékelése során vizsgálják azt is, van-e kapcsolat a két emberrablási eset között, ezt a jelenlegi adatok nem támasztják alá.