Lépfenével fertőzött heroin öli a drogosokat

Vágólapra másolva!
Európa-szerte több esetet regisztráltak, Nagy-Britanniában pedig már a második halálos áldozatát szedte a lépfenével fertőzött heroin. A kórházakat, kezelőközpontokat figyelmeztették, hogy figyeljenek a jelekre.
Vágólapra másolva!

Már a második heroinfüggő embert halt meg rövid időn belül lépfenében (anthrax) Nagy-Britanniában, ezért figyelmeztették a kórházakat és klinikákat, hogy további esetek is előfordulhatnak - írta a Guardian.

Több esetet is regisztráltak arról, hogy heroint használó emberek lépfenétől lettek fertőzöttek. A mostani eset előtt három héttel korábban történt az első halálos kimenetelű betegség. Mindketten a brit Blackpoolban haltak meg, de regisztráltak már megbetegedett heroinistát Skóciában, Walesben, Németországban, Dániában és Franciaországban is az elmúlt hónapokban.

"Az anthrax gyógyítható antibiotikumokkal, ha a kezelést a betegség korai fázisában kezdik. Ezért fontos, hogy az orvosok és ápolók felismerjék a keresendő jeleket, így nem lesz késlekedés a kezelésben" - mondta egy vérben található vírusokra specializálódott orvos.

Az orvos azt is elmondta, hogy a lépfenével fertőzött heroin elfogyasztásának semmilyen biztonságos módja nincs, függetlenül attól, hogy injekcióval adja be magának a drogos, vagy felszívja azt.