Drogpénzeket forgathatott a párizsi politikus

Vágólapra másolva!
Egy francia zöldpárti politikust, az egyik párizsi kerület polgármester-helyettesét is letartóztatták abban az akcióban, amely 40 millió euró értékű drog csempészeire és pénzmosóira csapott le Svájcban és Franciaországban.
Vágólapra másolva!

Francia és svájci hatóságok letartóztattak húsz embert, köztük egy párizsi kerület polgármester-helyettesét. Azzal gyanúsítják őket, hogy 40 millió eurónyi drogpénz tisztára mosásában vettek részt - írta a BBC.

A rendőrök egy Marokkóból Párizsba csempészett marihuánaszállítmány után kezdtek nyomozni, a szálak így vezettek el a húsz letartóztatotthoz. Kilenc embert pénzmosással és drogcsempészettel már meg is gyanúsítottak, egyiküket őrizetbe vették, nyolc embert szabadlábra helyeztek.

Florence Lamblin párizsi kerületi polgármester-helyettes tagadta bűnösségét, de azonnal lemondott hivataláról. A politikus a Zöld Párt tagja, és azt nyilatkozta, hogy az igazságszolgáltatás hibája, hogy letartóztatták.

A francia rendőrség közlése szerint a fogás az egyik legnagyobb volt eddig. 400 ezer eurót találtak készpénzben a házkutatások során, több millió eurót pedig letétekben és bankszámlákon.