Kézigránátot dobtak egy keresztény templomra Kenyában

Vágólapra másolva!
Legalább hét sérültje van annak a támadásnak, amelyben egy kenyai keresztény templomot támadtak meg ismeretlenek vasárnap. A helyi sajtó szerint a megtámadott templomnál lövések is dördültek.
Vágólapra másolva!

Kézigránátokat dobtak egy keresztény templomra vasárnap Kenya keleti részén, legalább hét ember megsebesült - jelentette a helyi sajtó. Két tévéállomás szerint a több keresztény felekezet által használt Utawala templom volt a támadás célpontja Garissa városban. Állítólag a gránátok robbanása után lövések is dördültek a helyszínen.

Garissa a Kenya keleti részén elterülő, Szomáliával szomszédos, többségében szomáli népcsoportok lakta, Magyarországnál valamivel nagyobb területű Északkeleti tartomány székhelye.

Július 1-jén két templomot ért kézigránátos támadás a városban, a kettős merényletben 17 ember életét vesztette. Szeptemberben pedig a fővárosban, Nairobiban dobtak kézigránátot egy templomba, ott egy 9 éves fiú halt meg. A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai szélsőséges iszlamista szervezet jelentkezett.

Kenyában azután szaporodtak meg a merényletek, hogy a kenyai hadsereg 2011 októberében bevonult Szomáliába, hogy felszámolja az al-Shabaab ottani állásait.