Kiengedik a rabokat Kaliforniában, mert zsúfoltak a börtönök

Vágólapra másolva!
Kaliforniában a börtönökben már most is sokkal többen vannak, mint lehetnének. Azzal csökkentenék a zsúfoltságot, hogy a jó magaviseletű, kevésbé veszélyes rabokat büntetésük lejárta előtt kiengednék.
Vágólapra másolva!

Elítéltek ezreit engedik ki idő előtt a börtönökből Kaliforniában, mert túl sokan ülnek börtönben, túlzsúfoltak a börtönök – írja a Telegraph.

Egy három bíróból álló testület arra kérte az állam kormányzóját, hogy év végéig tízezer fővel csökkentse a börtönben levők számát.

Most azt csinálják a kormányzó által megbízott szakértők, hogy az alacsony kockázatú, kevésbé veszélyes bűnözőket válogatják ki, őket engedhetik először szabadon. Azt is tervezik, hogy kiterjesztik azt a rendszert, amelyben a börtönlakók jó magaviseletükért jó pontokat szerezhetnek.

Jelenleg csaknem 120 ezer fogvatartott van Kalifornia 33 börtönében. Ez a börtönök maximális kapacitásának másfélszeresét jelenti. Többeknek a börtönök földszintjén kialakított extra cellákban helyeznek el, míg másokat táborokba viszik, mert nincs más megoldás.

Már két éve él az a rendszer, hogy a kevésbé veszélyes elítélteket kiengedik, de most felpörgetnék ezt.