Álomnyaralással toboroztak drogfutárnak nyugdíjasokat

Vágólapra másolva!
Álomutazást nyert egy idősebb ausztrál pár. A szervezőiroda azonban hamis volt, az utazáshoz kapott új bőröndök pedig dugig voltak droggal. A nyertes pár szerencséjére gyanút fogott.
Vágólapra másolva!

Tudta nélkül drogcsempészési ügybe keveredett egy idősebb ausztrál pár. A pár úgy tudta, hogy nyereményutazásra mehet Kanadába. Az utazási iroda, amelynek a játékán nyertek, mindent megszervezett: az utazást, a szállást, sőt új bőröndöket is biztosított. Egy hétig tartott az álomutazás, aztán a nyugdíjasok elindultak haza.

A párnak azonban gyanúsak lettek a saját csomagjaik, így a nyugdíjasok önként jelentkeztek tételes vámvizsgálatra a repülőtéren. Ott derült ki, hogy valóban van egy kis gond a bőröndökkel: mindegyikben egyenként 3,5 kilogramm metamfetamint rejtett el valaki, összesen 1,4 milliárd forint értékben.

A páros nőtagja, a 64 éves Sue azt mondta, hogy interneten keresgélt utazásokat, majd részt vett egy nyereményjátékban, amelyet meg is nyert. A játék szervezőjéről a kanadai AusCan Tours utazási irodáról azonban utóbb kiderült, hogy egy nem létező cég. Feltehetően idősebb, gyanútlan ausztrálokra utaztak. A rendőrség szerint a páros csomagjait Kanadában cserélhették ki, tudtuk nélkül.

A szervezők a hazaérkezéskor a reptéren várták volna őket Perthben, de a páros helyett a rendőrök jelentek meg, akik elfogtak egy 38 éves helyi férfit. Utána eljutottak egy irodába, ahol az álnyereményjátékra vonatkozó iratokat, a párosnak adott bőröndökkel megegyező további bőröndöket, és 3 millió forintnak megfelelő készpénzt találtak. Egy autót is köröznek - írja a Guardian brit lap.