Heten erőszakoltak meg egy indiai nőt karácsony éjszakáján

Vágólapra másolva!
A hírhedt újdelhi csoportos nemi erőszak első évfordulóján lett egymás után két banda áldozata egy indiai nő. A rendőrök először nem is akartak foglalkozni az üggyel.
Vágólapra másolva!

Néhány óra különbséggel, egymástól függetlenül két csoport férfi is kinézte magának ugyanazt a nőt az indiai Pondicherryben karácsony este, és összesen heten erőszakolták meg - írja a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Az első, háromtagú csoport akkor támadta meg a nőt, amikor rövid időre egyedül maradt a kikötő egyik utcáján, de közülük még csak egy férfi erőszakolta meg. A barátai hamarosan a segítségére siettek, viszont később összetűzésbe keveredtek egy másik csoporttal, melynek tagjai ismét csak kipécézték az áldozatot, egy félreeső helyre hurcolták, és hatszor megerőszakolták. A 21 éves nőt azóta kórházban ápolják, az állapota stabil.

A rendőrség tíz gyanúsítottat vett őrizetbe, állítólag mind beismerő vallomást tett. Vádat ennek ellenére még nem emeltek ellenük. Felfüggesztettek viszont két rendőrt, akik eredetileg nem akartak foglalkozni a feljelentéssel.

Mindez napokkal az egyik legbrutálisabb indiai szexuális bűncselekmény első évfordulója előtt történt. Egy éve egy újdelhi buszon csoportosan megerőszakoltak, megvertek, majd kidobtak egy diáklányt, aki belehalt a sérüléseibe. Az eset óriási felháborodást keltett az országban, hatására szigorították az ilyen bűncselekmények büntetési tételeit.

Indiában nagyon súlyos probléma a nőkkel szembeni erőszak, az okokról itt olvashat.