Imát is mondanak a világ legnagyobb krokodiljáért

a világ legnagyobb fogságban tartott sósvizi krokodilja, Egy gondozó a Guinness-rekordok által a világ legnagyobb, fogságban élő sósvízi krokodiljának nyilvánított Lolong teteme mellett
Vágólapra másolva!
Vasárnap elpusztult Lolong, a világ legnagyobb fogságban tartott sósvízi krokodilja a Fülöp-szigeteken. A turistalátványosságnak számító hüllőt sok helyi gyászolja, pedig korábban több embert is felfalt.
Vágólapra másolva!

Elpusztult a világ legnagyobb fogságban tartott krokodilja. A Fülöp-szigetek déli részén fekvő Bunawan melletti ökoparkban őrzött sósvízi krokodil több mint hatméteresre (617 cm) és egytonnásra nőtt, korát 50 évre becsülték. A Lolong néven emlegetett állat vasárnap pusztult el, pár órával az után, hogy felpuffadt gyomorral fordult fel a helyi ökopark egyik tavában.

"Az egész város, sőt, az egész tartomány gyászol" - idézte a Guardian brit lap a polgármestert. Néhány helyi keresztény imát is mond a hüllő üdvéért.

Forrás: MTI/EPA
Forrás: MTI/EPA

Száz ember cibálta fel a kordéra

Az állatot tavaly nyilvánította a legnagyobb fogságban tartott sósvízi krokodilnak a Guinness rekordok könyve. Lolong turistalátványosságnak számított az ökoparkban, a térség gazdag mocsárvilágának jelképévé vált, jóllehet befogása előtt számos helyi lakost felfalt. Nevét egy környezetvédelmi illetékes után kapta, aki a befogása közben szenvedett szívrohamot.

A polgármester az állat nagy népszerűségére tekintettel gyászszertartást tervez, az állat maradványait konzerválná, és múzeumban állítaná ki, miután megállapították halálának okát. Szeretné, ha az emberek "látnák a világrekorder krokodilt, amely feltette a városunkat a térképekre".