Húsz ember őrizetben a megerőszakolt svájci turista miatt

Vágólapra másolva!
Húsz embert vettek őrizetbe Indiában a svájci nőn elkövetett csoportos nemi erőszakkal összefüggésben - közölte vasárnap egy rendőrségi vezető. Péntek éjszaka a férje szeme láttára erőszakolták meg és rabolták ki a nőt. Egyelőre senkit nem tartóztattak le, csak kihallgatják az elfogott férfiakat.
Vágólapra másolva!

Az India középső részén fekvő Madhja Prades tartományban elfogott személyeket nem tartóztatták le, egyelőre csak kihallgatják őket.

A bűntény péntek éjszaka történt. Egy svájci házaspár biciklitúrán vett részt, és egy erdő közelében vert sátrat Datia körzetében. Az éjszaka botokkal felfegyverzett férfiak támadták meg őket. Megverték a férfit, majd egy fához kötözték, a nőt pedig megerőszakolták. Egy tartományi rendőrségi vezető szerint a svájci nőn hét vagy nyolc férfi követett el csoportos nemi erőszakot. A pontos számuk nem ismert, mivel mindez éjszaka, sötétben történt. A támadók elvitték a házaspárt értékeit. Linus von Castelmur, Svájc indiai nagykövete felvette a kapcsolatot a házaspárral, és a bűntény mielőbbi kivizsgálását, a tettesek bíróság elé állítását követelte a hatóságoktól.

A bűneset három hónappal az után történt, hogy egy buszon csoportos nemi erőszakot követtek el egy 23 éves orvostanhallgató lányon. A lányt brutálisan összeverték, végül pedig kidobták a mozgó járműből. A lány belehalt sérüléseibe, s az eset óriási felháborodást keltett a világ legnépesebb demokratikus országának tekintett Indiában. Számos nagyvárosban tiltakozó tömegmegmozdulásokat tartottak, a tiltakozók követelték a nők fokozottabb védelmét és a tettesek felakasztását.

A bűnüldöző szervek szerint Indiában húszpercenként megerőszakolnak egy nőt, de tíz ilyen bűneset közül csak négyről tesznek bejelentést, aminek részben az az oka, hogy az áldozatok tartanak attól, szégyent hoznak saját családjukra.