Magyar milliárdos csontjait találták meg Thaiföldön

Vágólapra másolva!
Vélhetően egy 2011-ben eltűnt jómódú magyar vállalkozó holttestét találták meg egy felkapott thaiföldi üdülőhely közelében. A holttest egy magyar férfi villája alá volt elásva, aki a thaiföldi rendőrség szerint tavaly novemberben Phuketen megölte magyar üzlettársát. A most megtalált holttest egy titokzatos ingatlanvállalkozóé.
Vágólapra másolva!

A thaiföldi rendőrség szerint egy magyar milliárdos csontjait találták meg egy népszerű üdülőhely közelében. Valószínűleg egy olyan magyar ölte meg, akit egy másik, Phuketen elkövetett gyilkossággal is gyanúsítanak - írja mai cikkében a Phuketwan.com. A honlap szerint a csontvázat vasárnap találta meg a rendőrség Koh Samuin, egy mély sírgödörben, az állítólagos gyilkos, N. Gábor luxusvillájának pincéjében.

N. Gábort gyanúsítja a thaiföldi rendőrség R. Péter tavaly novemberi meggyilkolásával (a thaiföldi magyar ingatlanmaffiáról itt olvashat bővebben, a csoportos bűnözésről pedig itt). A 47 éves férfi holttestét műanyag zsákba csomagolva találták meg a dzsungelben Phuketen. N. Gábor izraeli állampolgárként, David Mose névre kiállított útlevéllel telepedett le Thaiföldön, ezért több thaiföldi honlap is ezen a néven hivatkozik rá.

A most megtalált holttestet a thaiföldi rendőrség a magyar rendőrség segítségével emelte ki, egy magándetektív is jelen volt a Phuketwan.com szerint. A mélyen elrejtett sírt lebetonozták a népszerű üdülőhelynek számító Chaweng melletti villában.

Titokzatos ingatlanguru

A koponya csúnyán összeroncsolódott, és a honlap szerint a Thaiföldön tartózkodó édesanyja fogja azonosítani, hogy az áldozat valóban Cs. László-e. A vizsgálatok szerint a hitelkártyáját - amelyet megtaláltak a feltételezett gyilkos villájában - a halála után is használták bútorvásárlásra. A rendőrség N. Gábor feleségének kihallgatása után kezdte azt feltételezni, hogy ő ölhette meg Cs. Lászlót. A thai nő számolt be arról is nyomozóknak állítólag, hogy férje és R. Péter egy százmillió forint értékű ingatlan adásvételén különbözött össze. A Blikk januárban egy magándetektívre hivatkozva azt írta, hogy N. Gábor aztért ölte meg R.-t, mert azt hitte, becsapta több mint 100 millió forinttal.

Forrás: MTI/EPA
N. Gábort viszik egy decemberi tárgyalásra

Cs. László vagyonának eredetéről kevés információt lehet találni az interneten, a Népszabadság decemberben azt írta róla, hogy Európa-szerte több mint száz áruházat birtokol és irányít. A thaiföldi újságok rendszerint ingatlanguruként írnak róla.

Cs. Lászlót 2011 februárja óta keresték, és tavaly került elő róla egy hangfelvétel, amely már sejtette, hogy N. Gábor megölhette. A felvételen N. Gábor úgy fenyegette meg R. Pétert egy eldurvult üzleti vita végén, hogy "úgy jársz, mint Cs., ha sokáig ellenkezel velem".

A családja is kerestette

Tavaly decemberben Chikó Ferenc, aki több mint 16 évig vezette a BRFK életvédelmi osztályát, a Blikknek azt mondta, hogy Cs. László tavaly februárban tűnt el a Cosa-Moj sziget repteréről N. Gábor társaságában. "A család és az ügyvédi iroda kért fel, hogy derítsem ki, mi történt az eltűnt vállalkozóval. Sikerült a kinti hatóságokkal elintéznem, hogy kihallgathassam N. Gábort, akit itthon hatszorosan köröztek, és éppen nyolc év börtönre ítélték, amikor megszökött Magyarországról izraeli állampolgárként" - mondta korábban.

N. Gábor jelenleg a phuketi börtönben vár a tárgyalására a másik gyilkosság miatt, amelynek elkövetését el is ismerte.