Ruha nélkül ásták el a Thaiföldön meggyilkolt magyart

Vágólapra másolva!
Nem volt ruha és személyes tárgy sem annál a holttestnél, amelyet árpilis elején ástak ki Thaiföldön egy Koh Szamui szigetén álló szálloda kertjében - írja a Phuket News. A lap szerint egy hét múlva meglesz a DNS-vizsgálat eredménye, és kiderülhet, hogy az áldozat valóban Csápai László magyar üzletember-e.
Vágólapra másolva!

Sem ruhát, sem személyes tárgyat nem találtak a Thaiföldön április elején kihantolt, feltehetően magyar holttest mellett - olvasható a Phuket News thaiföldi angol nyelvű lap friss cikkében. A rendőrök azt gyanítják, hogy az áldozatot a halála után mindenétől megfosztotta a gyilkos. A férfi - feltehetően Csápai László, a 2011 februárjában Koh Szamuin eltűnt magyar üzletember - meggyilkolásával a Thaiföldön hotelt üzemeltető N. Gábort gyanúsítják. N.-t egy másik magyar állampolgár, R. Péter tavaly novemberi megölése miatt tartóztatták le.

A Phuket News szerint a nyomozók eddigi kísérletei, hogy fogazata alapján azonosítsák az áldozatot, nem jártak sikerrel, mivel Csápairól - aki sokat utazott, és hol itt, hol ott kezeltette a fogait -, nem tudtak fogászati adatokat szerezni. Ezért DNS-minta alapján azonosítják. Vettek mintát a csontvázból, amelyet Csápai édesanyjától származó mintákkal vetnek össze. Ezeket a magyar hatóságok biztosították a thai nyomozóknak. A vizsgálat eredménye egy hét múlva várható - írja a thai lap.

A Phuket News közben előásott egy cikket, amelyet a Samui Gazette tett közzé még 2011-ben N. Gábor akkori kihallgatásáról. A férfit akkor azért vették elő, mert Csápai thai felesége, Szuthatta Rakaszit jelezte feléjük, hogy látta N. Gábort az eltűnt férje fekete kocsijában, és hogy a kocsit átírták N. nevére, de az erről szóló dokumentumokon hamisnak tűnt a férje aláírása.

A Samui Gazette azt írta, hogy a nő utoljára 2010. február 16-án telefonon beszélt a férjével, aki akkor azt mondta neki, bármi is történjék vele, ne menjen Koh Szamuira. A nő meg volt győződve arról, hogy Csápait megölték, de hiába osztotta meg a rendőrökkel a gyanúját, azok pedig hiába kutatták át N. Gábor ingatlanját, nem találtak semmit - ezért nem is indítottak nyomozást gyilkosság miatt akkor.

N. Gábort viszont kihallgatták, de azt állította, nem is ismerte Csápait, amikor pedig arról kérdezték, hogy akkor hogyan kerül hozzá a férfi autója és hitelkártyája, nem volt hajlandó válaszolni. Végül csalás és okirat-hamisítás miatt indult ellene eljárás - a hitelkártya és a kocsi papírjai miatt -, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Időközben kiderült, hogy a ház alatt talált csontvázon tarkótájon súlyos sérüléseket találtak, amelyek feltehetően erős ütéstől származtak, gyaníthatóan egy kapától. A csontvázon és körülötte a kihantolás után nem találtak semmit, nem volt rajta ruha, a kezén nem volt gyűrű, semmilyen személyes tárgy nem volt ott.