Halott bevándorlók a cataniai strandon

Vágólapra másolva!
A tenger csendes, megindult a roham Szíriából az olasz partok felé. A strandon talált bevándorlók nem tudtak úszni, és megfulladtak.
Vágólapra másolva!

Hat bevándorló holttestére bukkantak az olaszországi Catania egyik strandján szombaton. A tetemeket a szicíliai nagyváros egyik tengerparti létesítményének alkalmazottai vették észre, és azonnal értesítették a rendőrséget.

A tengeren, a parttól alig néhány méterre illegális bevándorlókra bukkantak - akik a jelek szerint Szíriából érkeztek -, őket most hozzák szárazföldre. Ezzel egy időben búvárok a bárkához közeli vizeket kutatják át esetleges további holttesteket keresve.

A hatóságok szerint a hajón százhúszan utaztak, köztük nők és igen kicsi gyerekek.

Az olasz sajtó értesülése szerint a bevándorlókat szállító kis halászbárka a parttól mindössze tizenöt méterre megfeneklett. A holtan talált hat bevándorló nem tudott úszni, és megfulladt, amikor a partig tartó távot próbálta megtenni.

A múlt csütörtökre virradóra ugyancsak szíriaiak, mintegy százan, szálltak partra Calabriában, az olasz csizma orránál. Ők két hete indultak el Szíriából, többször is hajót váltottak, míg végül egy kis hajón elhagyatva sodródtak.

Mivel a tenger mostanában csendes, az utóbbi napokban fokozódott a bevándorlók rohama az olasz partok felé. Azóta, hogy a 2011. januári tunéziai forradalom felforgatta Észak-Afrikát, politikai változásokat és gazdasági nehézségeket hozva magával, bevándorolni szándékozók tízezrei érkeznek ily módon olasz földre.