Most egy gyémántgyűrűt raboltak el Cannes-ban

Vágólapra másolva!
Egy 70 ezer eurót (21 millió forint) érő gyémátgyűrűt raboltak el Cannes egyik ékszerüzletéből. A tolvajok kelet-európai akcentussal beszéltek.
Vágólapra másolva!

Egy 70 ezer euró (21 millió forint) értékű gyémántgyűrűt lopott el kedden Cannes-ban a francia Riviérán rendszeresen rabló tolvajbanda.

A rendőrség közlése szerint két, kelet-európai akcentussal beszélő akkor lopta el a háromkarátos gyűrűt, amikor az eladó egy pillanatra hátat fordított nekik. Az újabb jelentős ékszerlopás a Gray d'Albion luxusszállodával szomszédos, azonos nevű üzletházban történt.

A tengerparti üdülővárosban idén már több látványos ékszerlopás, illetve -rablás történt: július végén egy arcát sállal eltakaró pisztolyos férfi 72, gyémántokkal kirakott ékszert zsákmányolt a Carlton luxushotel boltjában. 103 millió euró (31 milliárd forint) összértékét tekintve alighanem ez volt minden idők legjelentősebb ékszerrablása a világon.

Néhány nappal később két rabló több mint egymillió euró értékben zsákmányolt drága karórákat egy üzletből, és korábban, már májusban, a híres filmfesztivál alatt is történt két nagyszabású ékszerlopás Cannes-ban.