Egy autó kilenc utasa halt meg a román balesetben

Vágólapra másolva!
Szabálytalan módon tizenegy utast szállítottak egy egyterű autóval Romániában. Sajtóértesülések szerint pont egy vasúti átkelőben állt le a motor.
Vágólapra másolva!

Az ország északkeleti részében fekvő Jászvásár térségében történt balesetről a román hatóságok elmondták, hogy az eredetileg hétszemélyes járműben tizenegy utas zsúfolódott össze. A társaság egy szüretelésről tartott hazafelé, amikor egy vasúti átkelőben egy vonattal ütköztek. Az ütközés után a vonat 400 métert tolta maga előtt a gépkocsit, mire sikerült megállnia.

A rendőrség szerint a balesetet az okozhatta, hogy a sofőr nem nézett körül az átkelés előtt, vagy megpróbált átmenni a közeledő vonat előtt. Ugyanakkor a román Digi 24 hírtelevízió tudósítója - szemtanúkra hivatkozva - arról számolt be, hogy a gépkocsi motorja éppen a vasúti síneken fulladt le, és a sofőr nem tudta időben újraindítani.

A két túlélőt - egy 13 éves fiút és egy 21 éves fiatalt - mentőhelikopter szállította a jászvásári sürgősségi kórházba. Állapotuk stabil, de életben maradási esélyeikről nem akartak jóslatokba bocsátkozni az orvosok.