Két járókelőt találtak el a rendőrök New York közepén

Vágólapra másolva!
Egy zavart férfi rohangált az autók között New York belvárosában, a Times Square-nél. A rendőrök nem tudták kihozni a forgalomból, majd amikor igazoltatták volna, a férfi úgy tett, mintha rálőne a rendőrökre. A két tapasztalatlan tiszt háromszor rálőtt, de két járókelőt találtak el.
Vágólapra másolva!

Igazoltatni akarták a New York-i rendőrök Glenn Broadnaxot a Times Square-en, a férfi benyúlt a nadrágjába, majd úgy tett, mintha fegyvert rántana elő, és eljátszotta, hogy a rendőrökre lő. A férfinél nem volt fegyver, a rendőrök viszont hirtelen cselekedve rálőttek a férfira, viszont nem őt, hanem két járókelőt sebesítettek meg - írta a New York Times.

Az egyik rendőr egy, a másik két lövést adott le, a kamerák felvételei alapján először eldördült egy lövés, majd hét másodperccel később még kettő. Két manhattani nő sérült meg, egy 54 éves a lábán, egy 30-as évei közepén járó pedig a fenekén. Az eset szombat éjjel történt, a rendőrség azonban csak vasárnap adott tájékoztatást az esetről.

Broadnax, aki miatt a lövöldözés kialakult, nem sérült meg. A rendőrök körbevették őt, és elektromos sokkolóval kényszerítették a földre. Szemtanúk szerint közvetlenül a lövöldözés előtt az autók elé ugrott, egy taxi el is ütötte, de onnan még feltápászkodott. Az egyik szemtanú szerint a férfi zavart állapotban volt, olyan "mintha nem tudná, mi történik vele".

A rendőrök ki akarták hozni az útkereszteződésből, de ellenállt, össze-vissza szaladgált, és akkor sem akarta elhagyni az utat, amikor a forgalom elindult felé. "Össze-vissza ment, futott a rendőrök elől" - mondta egy magát nyugalmazott rendőrtisztnek mondó szemtanú. A menekülősdinek úgy lett vége, hogy végül három különböző autó is elütötte - állította a helyzetet végignéző exrendőr, de a hivatalos tájékoztatón azt mondták vasárnap, hogy Broadnaxot egy autó sem ütötte el.

A rendőrség szerint a két eljáró tiszt viszonylag fiatal volt a kötelékben, egyikük másfél, másikuk három éve volt szolgálatban, és egyikük sem volt még lövöldözésben. Az egyik szemtanú azt mondta, nem értette, hogy miért lőnek rá a férfira, amikor csak az autók között rohangált, de a rendőrség szerint a viselkedése veszélyesnek tűnt akkor azzal, hogy eljátszotta, fegyver van nála.