Nem tud hazajutni a 230 kilós francia

Vágólapra másolva!
Rendkívüli Odüsszeiát jár be egy 230 kilós beteg fiatalember, hogy hazajusson Franciaországba. Hosszas huzavona után és megpróbáltatások árán az Egyesült Államokból Londonig már eljutott, továbbutazása azonban bizonytalan.
Vágólapra másolva!

A 22 éves Kevin Chenais az Eurostar vasúttársaság járatával akart átkelni a Csatornán, a vállalat azonban - csakúgy mint előzőleg az Amerikából Nagy-Britanniába vezető úton több társaság - megtagadta a súlyos hormonzavar miatt extrém túlsúllyal küzdő fiatalember szállítását. Az Eurostar azzal indokolta döntését, hogy baj esetén nem tudná evakuálni a férfit. A cég szóvivője közölte, felvették a kapcsolatot partnereikkel, hogy más lehetőségek után nézzenek Chenais számára, aki kedd este egy londoni szállodában várta a megoldást, hogy hazája londoni nagykövetségének segítségét is igénybe véve miként juthatna el a francia-svájci határon lévő Ferney-Voltaire-be.

Miután a British Airways és a Queen Mary 2 óceánjáró is megtagadta, hogy Nagy-Britanniába szállítsa, a fiatalember a Virgin Atlantic járatán érkezett meg New Yorkból Londonba. A szülei kíséretében megtett útról annyit mondott, hogy az "szörnyű, szörnyű, szörnyű" volt, és nagy fájdalmakat kellett kiállnia a szűk utastérben. "Végigsírtam az utat" - tette hozzá, egyúttal megköszönte a légitársaságnak, hogy a turistaosztályon ingyen utaztatta. "Nagyon kedves volt tőlük" - hálálkodott.

Kevin Chenais, aki másfél évig tartó kezelésen vett részt Chicagóban, motoros kerekes székkel közlekedik és oxigénpalack használatára szorul. A Kennedy-reptéren New Yorkban mégis arra kényszerítették, hogy kiszálljon székéből és gyalogoljon, pedig 10 méternél több már igen megterhelő számára.

A fiatalember 2012 májusában British Airwayszel repült Chicagóba, a cég azonban a visszautat orvosi biztonsági okokra hivatkozva nem vállalta. Ugyanígy érvelt a Queen Mary 2 is New Yorkban, ahová a beteg fiatal vonattal jutott el Chicagóból.

Az óceánjáró illetékesei visszautasították, "anélkül, hogy láttak volna engem, hogy megpróbálták volna" - jegyezte meg Kevin Chenais.