Belelendült az amerikai légierő Irakban

Vágólapra másolva!
A kurd nyelvű jazidita vallási kisebbséget védik az iszlamisták elleni támadásokkal.
Vágólapra másolva!

Újabb támadásokat hajtott végre szombat éjjel az amerikai légierő az iraki iszlamista szélsőségesek ellen, a kurd nyelvű jazidita vallási kisebbség védelmében - közölte a Pentagon. Az első csapásban vadászrepülőgépeket és drónokat vetettek be az Iszlám Állam csapatszállító járművei ellen, amelyek közül egyet megsemmisítettek Szindzsár észak-iraki város közelében. Valamivel később másik két csapatszállítót és egy páncélozott járművet lőttek szét, amely jazidita menekülteket támadott. Egy harmadik hullámban szintén csapatszállítót semmisítettek meg Moszul és a szíriai határ között - jelentette az amerikai középső parancsnokság, amelyhez a Közel-Kelet területe tartozik.

Mennek a segélyszállítmányok is

Előző nap az amerikai harci gépek a dzsihadisták egyik tüzérségi ütegét bombázták le, és szétvertek egy katonai konvojt.

Szombat éjjel az előző napokhoz hasonlóan segélyszállítmányt is célba juttattak az iszlamisták kegyetlenkedései elől a hegyekbe menekült embereknek. Ezúttal 16 ezer adag ételt és hozzá ivóvizet dobtak le a vadászkísérettel érkező teherszállító repülőgépek.