Nem dolgozhat 1.4 millió magyar Nagy-Britanniában

Vágólapra másolva!
Újra van növekedés, és a munkanélküliség is jelentősen csökkent Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

Április és június között 13 ezerrel nőtt a román és bolgár bevándorlók száma - írja a Nemzeti Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva a nem éppen bevándorló barát Daily Mail.

A brit bulvárlap szerint csak ebből a két európai országból több mint 150 ezer ember él és dolgozik Nagy-Britanniában, ami a két évvel ezelőtti állapothoz képest csaknem ötven százalékos növekedés. A szakhivatal arra számít, hogy a következő öt évben évente ötvenezerrel nő a román és bolgár bevándorlók száma.

Jó hír ugyanakkor, hogy folyamatosan csökken a munkanélküliség, de ezzel együtt a fizetések is egyre alacsonyabbak - fűzi hozzá a lap. Ma alig több, mint a brit lakosság hat százaléka van munka nélkül, ami kiemelkedően jó adatnak minősül.

Látványosan, egymillió alá csökkent azon munkakeresők száma, akik munkakeresési támogatásra szorulnak. Összesen 1.836.000 EU-s állampolgár dolgozik a szigetországban, ez a szám is emelkedett az év első felében mértekhez képest. Amint arról korábban is beszámoltunk, nem igaz, hogy egymilliónál is több magyar dolgozik a szigetországban. 861 ezer a kelet-európai, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ha ők mind magyarok lennének, akkor sem dolgozhatna 1.4 millió honfitársunk Nagy-Britanniában.