Szőrmefarmokra csaptak le cseh állatvédők

Vágólapra másolva!
Az Állatszabadító Front és az Állatjogok Milíciája rókákat és vidrákat engedett szabadon.
Vágólapra másolva!

Prémes állatokat tenyésztő farmokra támadtak cseh radikális állatvédők, a vidrákat és a rókákat szabadon engedték - írta a Pravo cseh lap. Az állatvédők 12 ezerre teszik a ketrecben nevelt vidrák és rókák számát. Csehországban tíz farmon nevelnek állatokat a divatiparnak szánt prémjükért, közülük ért néhányat támadás az elmúlt hónapokban.

A radikálisok megrongálták a farmok felszereléseit, két alkalommal szabadon engedték az állatokat. Az újszülött koruktól fogságban nevelt állatoknak azonban hosszú távon nincs esélyük arra, hogy életben maradjanak a vadonban. Az akciókat a Pravo szerint két szervezet, az Állatszabadító Front (ALF) és az Állatjogok Milíciája (ARM) vállalta.

Mérsékelt állatvédők - akik szintén tiltakoznak a szőrmefarmok ellen - nem értenek egyet az erőszakos és törvénytelen akciókkal. Az állatok szenvednek ezeken a farmokon, ahol rossz körülmények közt tartják őket, de a telepek megrongálása és az állatok kiengedése nem oldja meg a problémát - mondta Lucie Moravcova, a Szabadságot az Állatoknak nevű csoport elnöke.

A radikális ALF azt írta honlapján, hogy folytatják a harcot a zsarnokok ellen az állatok jogaiért. A cseh lap szerint a hatóságok nem akarják betiltani prémes állatok tenyésztését.