Beismerte bűneit az Észak-Koreában raboskodó amerikai

Vágólapra másolva!
Feltehetően mielőbbi szabadulása érdekében beismerő vallomást tett az Észak-Koreában fogva tartott amerikai idegenvezető. Kenneth Bae azt mondta: súlyos bűncselekményt követett el az ország ellen.
Vágólapra másolva!

Beismert az Észak-Korea ellen elkövetett súlyos bűncselekményét az az amerikai idegenvezető, akit 2012 óta tartanak fogságban az országban - írja az amerikai CCN csatorna online oldala. Nyilatkozatában egyúttal azt kérte az Egyesült Államoktól, hogy működjön együtt Észak-Koreával a mielőbbi szabadulása érdekében.

A 44 éves Kenneth Bae feltehetően szabadon egendése érdekében vallotta magát bűnösnek, Észak-Korea történelmében ugyanis szinte már hagyománya van a hamis beismerő vallomásoknak. Tavaly decemberben a 58 éves Merrill Newman, a koreai háború veteránja azután szabadult ki észak-koreai fogságából, miután kényszer hatása alatt beismert olyan dolgokat, amiket el sem követett.

Az Egyesült Államok korábban már többször felszólította Phenjant, hogy haladéktalanul bocsássa szabadon a férfit.

Bae-t az orosz és kínai határ közeli Radzsin kikötővárosban tartóztatták le 2012 november 3-án, miután turistacsoportjának egyik tagjánál egy állítólag érzékeny adatokat tartalmazó számítógépes lemezt találtak. Tavaly májusban tizenöt év kényszermunkára ítélték, államellenes bűncselekmények miatt.

Kövessen minket a Facebookon is!