A YouTube-ot is betiltották Törökországban

Vágólapra másolva!
Olyan felvételt szivárogtattak ki, amely minden eddiginél károsabb lehet az Erdogan-kormány számára.
Vágólapra másolva!

Törökország betiltotta a YouTube használatát – írja a BBC. A médiahatóság egy nappal azt követően döntött erről, hogy közel egyhetes tiltás után, egy bírósági határozat hatására feloldották a Twitter betiltását.

A felételen az ország külügyminisztere, a titkosszolgálat vezetője, valamint a fegyveres erők második számú parancsnoka arról beszélgetnek, hogy megrendeznek egy fegyveres incidenst Törökország és Szíria között, hogy eltereljék a figyelmet a vasárnapi helyhatósági választásokról.

Reccep Tayip Erdogan kormányfő hitvány tettnek, a külügyminisztérium pedig nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a felvétel kiszivárogtatását. Bár a felvételek valódiságát elismerte a török külügy, egyúttal azt állította, hogy azokat manipulálták.

"Még egy nemzetbiztonsági ülést is kiszivárogtattak. Ez hitvány, becstelen dolog (...) Kit szolgálnak azok, akik lehallgatnak egy ilyen fontos találkozót?" - mondta Erdogan újságírók előtt.

Ahmet Davutoglu külügyminiszter egyenesen Törökország elleni hadüzenetnek minősítette a kiszivárogtatást. "Kibertámadást hajtottak végre államunk és nemzetünk ellen. Ez egy egyértelmű hadüzenet a török állam és a török nemzet ellen" - hangoztatta a külügyminiszter.

Az elmúlt időszakban több, a kormányra nézve hátrányos kiszivárogtatás is történt Törökországban, bővebben itt olvashat erről.