Megkezdte a TEK az ukrajnai műveletet

Vágólapra másolva!
A helyszínre ért a TEK egysége, és megkezdte az ukrajnai fegyveresek által foglyul ejtett magyar kiszabadítását. Erről számolt be Hajdu János TEK-igazgató. Hajdu szerint nem klasszikus túszejtésként kezelik az esetet.
Vágólapra másolva!

Elérte a térséget, és kedd hajnalban "megkezdte a műveletet" a Terrorelhárítási Központ (TEK) speciális egysége, amely a Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett magyar férfi segítségére indult – közölte Hajdu János, a TEK főigazgatója az M1 Ma reggel című műsorában. Hajdu szerint a magyar férfi feltehetően továbbra is jó állapotban van.

A TEK hétfő délután közölte, hogy ismeretlen fegyveresek foglyul ejtettek egy magyar férfit Ukrajnában, és a TEK speciális egysége a helyszínre utazott.

Hajdu János hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról is beszélt, hogy a foglyul ejtett férfi egy ukrajnai cégnél dolgozik. A magyar útlevéllel rendelkező férfi magyar rendszámú autóval közlekedve végezte a munkáját, amikor a válságövezetbe, "rossz helyre tévedt". Ezért nem klasszikus túszejtésként kezelik a helyzetet, és egyelőre senki nem kért semmit azért, hogy szabadon engedjék. A TEK nem a férfi családjától, hanem operatív úton jutott ahhoz az információhoz, hogy egy fegyveres csoport megállította, és azóta is fogva tartja a magyar állampolgárt.

Az, hogy kiszabadítása órákba, napokba vagy hónapokba telik-e, és egyáltalán sikeres lesz-e az akció, azt kedd reggel nem kívánta megjósolni a főigazgató. Annyit mondott, a TEK a helyszínen és Budapesten is mindent megtesz azért, hogy biztonságba helyezzék a férfit.