Felborított a szél egy komphajót Bangladesben

Vágólapra másolva!
Az erős szél miatt felborult egy komphajó helyi idő szerint hétfő délelőtt Banglades középső részén, a Padma folyón. A fedélzeten tartózkodó legalább 200 utas közül több mint száznak nyoma veszett - közölte egy rendőrségi szóvivő.
Vágólapra másolva!

Tofazzal Huszein elmondta, hogy a környékbeli lakóknak sikerült kimenteniük a vízből mintegy ötven embert. A helyszínen jelenleg tűzoltók és rendőrök folytatják az eltűntek keresését. A rendőrségi szóvivő a baleset körülményeiről szólva közölte: a Pinak-6 személyszállító hajón a megengedettnél többen utaztak, továbbá erős volt a folyó sodrása. Az utasok közül többnek sikerült partra úsznia. A The Daily Observer című napilap internetes oldalán arról számolt be, hogy eddig 12 holttestet találtak.

A komphajó a fővárostól, Dakkától 37 kilométerrel délkeletre található Munsigandzsból Mádáripurba tartott. Az idézett újság értesülése szerint a rossz időjárás miatt vasárnap estétől hétfő reggelig felfüggesztették a kompközlekedést ezen az útvonalon. A szerencsétlenség pontos okát egyelőre nem tudni.

Ázsia egyik legszegényebb országában több mint 230 folyó található, így a folyami hajózás a legfontosabb közlekedési mód, különösen a déli és északkeleti területeken. A kompbalesetek gyakoriak a hajók túlterheltsége és rossz műszaki állapota miatt. Legutóbb a Banglades legszélesebb folyójának számító Megnán süllyedt el egy komphajó. A balesetben többtucatnyian vesztették életüket.