Putyin megvádolta Fehéroroszországot

Vágólapra másolva!
Moszkva nem vonja kétségbe Ukrajna önrendelkezési jogát, de reméli, hogy nem Oroszország fizeti meg annak az árát - jelentette ki Vlagyimir Putyin Minszkben. Az orosz államfő elmondta azt is, hogy az importtilalom ellenére is kerülnek lengyel áruk Oroszországba. Szerinte Fehéroroszországon keresztül. 
Vágólapra másolva!

Moszkva nem vonja kétségbe Ukrajna önrendelkezési jogát, de reméli, hogy nem Oroszország fizeti meg annak az árát - jelentette ki Vlagyimir Putyin Minszkben.

Az orosz államfő azt mondta, hogy Moszkvában célszerűnek tartanák azt, ha nem csak megőriznék, hanem jelentősen növelnék a vámunió és Ukrajna együttműködését. Putyin szerint ugyanakkor mindez kérdéses, ha valóban hatályba lép az Európai Unió és Ukrajna társulási szerződése.

Vlagyimir Putyin az orosz-fehérorosz-kazah vámunió vezetői, az ukrán államfő és az Európai Bizottság képviselői részvételével folyó minszki tanácskozáson az orosz importtilalom által sújtott európai uniós termékek Oroszországba továbbításával vádolta meg Fehéroroszországot. A politikus azt állította, hogy Fehéroroszországon keresztül lengyel áruk jutnak be Oroszországba.