Egy álhír szerint egy merényletben megsérült Evo Morales


Evo Morales bolíviai államfő a bécsi repülőtéren 2013. július 2-án éjjel, miután a Moszkvából hazafelé tartó repülőgépe kényszerleszállást hajtott végre az osztrák fővárosban, Edward Snowden-ügy
Vágólapra másolva!
Evo Morales hivatalban lévő bolíviai elnök elleni merényletről szóló hamis hír jelent meg a vasárnapi választások előtt a dél-amerikai ország köztelevíziójának Twitter-fiókján, amelyet hivatalos források szerint feltörtek.
Vágólapra másolva!

A közösségi portálon arról szóló információk jelentek meg, hogy az elnök súlyosan megsebesült a gyilkossági kísérletben. Evo Morales, aki a cochabambai Chaparéban teremfutball-mérkőzést játszott kokatermesztő szakszervezeti vezető társaival, a helyi tévécsatornának azt mondta, nem szenvedett "semmilyen balesetet". A politikus az ellenzéket vádolta a hír terjesztésével.

A merényletről szóló bejegyzés csak az első volt az egyre zagyvábbá váló üzenetek sorában. Az egyik például arról szólt, hogy Bolívia hadban áll az Egyesült Államokkal.

Forrás: MTI/EPA/Helmut Fohringer

Az előrejelzések szerint Morales könnyedén megszerezheti harmadik mandátumát a vasárnapi választásokon. A 2006-ban az ország első indián elnökeként megválasztott egykori kokatermesztőt hívei nagyra tartják, mert hivatalba lépése óta sikerült csökkenteni a szegénységet.

Vasárnap az elnök mellett a hatmillió szavazásra jogosult bolíviai választó a parlament összetételéről is voksol. A képviselőháznak 130, a szenátusnak 36 tagja van. Morales pártja, a Mozgalom a Szocializmusért (MAS) az ország kilenc megyéje közül hétben és a legnagyobb tíz város közül háromban vezet.