Brutálisan agyonvert egy tízéves fiú egy kilencvenéves asszonyt

Vágólapra másolva!
Gyilkosság vádjával kerül bíróság elé az a tízéves pennsylvaniai fiú, aki egy bottal fojtogatott, majd brutálisan agyonvert egy ágyban fekvő kilencvenéves asszonyt. A gyereket felnőttként kezeli majd a bíróság, szerdán döntenek arról, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezető-e.
Vágólapra másolva!

A fiú nagyapja gondoskodott a beteg Helen Novakról, aki az első jelentések szerint feldühítette a gyereket azzal, hogy rákiabált. Tristen Kurilla erre egy botot szorított az asszony torkához, lenyomta az ágyra, majd brutálisan agyonverte az idős nőt.

Az ügyészség bejelentette, hogy a gyereket felnőttként fogja kezelni, Pennsylvaniában ugyanis kiskorút nem lehet emberölésért felelősségre vonni. Az azonban nem kizárt, hogy az ügy a későbbiekben kiskorúak bírósága elé kerül, idézte a Los Angeles Times Janine Edwards kerületi ügyészt.

Az anyjának bevallott mindent

Az Examiner beszámolója szerint a fiú bevallotta az anyjának, hogy mikor meglátogatta a nagyapját, bement az asszony szobájába, aki rákiabált, amitől ő dühbe gurult.

A kiérkező rendőröknek is beszámolt arról, amit tett, de azt állította, hogy „csak bántani akarta” az asszonyt.

A nagyapjának azonban nem árulta el, hogy bántalmazta az asszonyt, csak annyit mondott neki, hogy a nőnek vérzik a szája. Amikor a nagyapa, Anthony Virbitsky bement a szobába, az asszony állítólag még jól volt, de mire másodszor is ellenőrizte az állapotát, már öntudatlan volt, ezért a férfi kihívta a mentőket.

A boncolás alátámasztotta a vallomást

A boncolásból kiderült, hogy erős ütések érték az asszony fejét és nyakát, ami alátámasztotta a gyerek vallomását.

Tristen jelenleg a megyei börtönben van, szerdán hallgatja meg a bíró, aki eldönti, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezhető-e. Az ügyvédje azt szeretné elérni, hogy a gyereket az apja felügyelete alá helyezzék – számolt be az AP.

Emellett kérni fogja a fiú pszichiátriai vizsgálatát is, mert úgy véli, hogy súlyos mentális problémái vannak, amelyek miatt nem vonható felelősségre a tettéért.